Om oss

Ville fikse mitt eget hår – ble frisør
Hvorfor Curls by Brown?

Det er viktig, for sammenhengen, å si at jeg er født i Zimbabwe og bodde der til jeg var 6 år. Min far giftet seg da med min «norske mamma», og jeg flyttet til Oslo i 1993. Jeg har hatt en fantastisk oppvekst hos min norske mamma, men hun hadde ingen kunnskap eller forutsetninger for å kunne gi veiledning på min type hår. Det bidro til at jeg som ung hadde mye «bad hairdays», etter hvert også «bad hairweeks», og til slutt «bad hairyears». Når det er sagt, så gjorde hun alltid sitt beste.

Ville fikse mitt eget hår - ble frisør

I en tidlig alder bestemte jeg meg for at det var frisør jeg ville bli, og den store drømmen var alltid å åpne min egen salong når jeg ble voksen. For da ville jeg vel også lære mye om mitt eget hår? Nja. Ikke helt. Det har vært en lang og interessant reise, og jeg er fortsatt på reisefot. Jeg har nå jobbet som frisør i over 16 år, og jeg har drevet min egen salong, Volo Hair & Beauty, i 5+ år. Jeg er enormt takknemlig for at min drøm har blitt virkelighet.

Krøller – drøm eller mareritt?

Jeg tenker ofte tilbake på lille, 6 år gamle Claire, som hadde som sitt største ønske å bli med hennes etnisk norske bestevenninne til frisøren. Så enkelt var det dessverre ikke fordi det var, og er fortsatt, mangel på kompetanse på min type hår. Jeg vet nå at det finnes mange, mange mennesker der ute – både kvinner og menn – som har følt, og føler, akkurat det samme som meg, eller som har erfart lignende.

Bad or good hairday?

Super-krøllete hår er en hårtype vi ikke lærer mye om på frisørskolen, og mangelen på «allmennkunnskap» rundt krøllete hår gjør at mange, spesielt yngre, mennesker føler at de ikke helt passer inn og mange er rådville på hvordan de skal behandle sitt eget hår. Det blir mye «trial and error», og for min egen del har det resultert i en god del mislykkede forsøk i jakten på «good hairdays», inkludert antipermanent som mitt hår absolutt ikke tålte.

Det handler om kompetanse og erfaring

Min drøm er at dette skal snu, slik at kompetansen øker betraktelig på all slags krøllete hår. Ingen skal føle seg oversett. Det er det som er min ”passion”. Jeg har valgt å gå videre, dypere i hvordan man skal pleie, klippe og style min type hår – altså kjempe-krøllete hår. Det høres kanskje ikke så viktig ut, men hadde jeg kunnet formidle kunnskapen jeg sitter på nå til 6 år gamle Claire, så hadde det utgjort en enorm forskjell for henne. Krøller kan gi en del utfordringer i hverdagen, og for min del gikk uvitenheten rundt mitt eget hår ut over selvtilliten. Ofte følte jeg meg annerledes og at jeg ikke passet inn. Så jo, det ER viktig.

Det er så mye å lære!

Jeg vet flere der ute kjenner seg igjen, og derfor ønsker jeg å dele alt fra mine personlige erfaringer, til min faglige kunnskap – inkludert alt jeg allerede har lært – og selvfølgelig alt jeg kommer til å lære i fremtiden. Jeg har selv valgt å gå dypere inn i krøllenes verden, og tro meg, jo mer jeg lærer jo mer kan jeg føle meg litt som Alice i Eventyrland hvor man bare «faller» dypere og dypere ned i kaninhullet.

Unik bakgrunn – unik kompetanse!

Med utgangspunkt i mine egne erfaringer, kombinert med læreprosessen (det er viktig å 

legge til at man aldri blir helt utlært), har jeg kommet frem til at jeg gjerne vil dele kunnskapen jeg har tilegnet meg med andre i mitt yrke, slik at frisører som føler de ikke har kompetanse nok på slik type hår, har muligheten til å lære mer om det gjennom mine kurs. 

På denne måten vil mange flere der ute få riktig behandling. Eller som vi uttrykker det i vår visjon:

”Curls By Brown skal gjøre hverdagen enklere for alle som opplever krøller som et problem.”

– Clair Brown – Curls by Brown // Volo Hair & Beauty

Med vennlig hilsen

Claire Brown
Curls by Brown // Volo Hair & Beauty // House of Curls

Lytt til Krøllepodden her!

Bli medlem av vår kundeklubb og
få rabattkode på -10%
på ditt neste kjøp!