Hvorfor Curls by Brown?

Det er viktig, for kontekst, å si at jeg er født i Zimbabwe og bodde der til jeg var 6 år. Min far giftet seg da med min «norske mamma», og jeg flyttet til Oslo i 1993. Jeg har hatt en fantastisk oppvekst hos min norske mamma, men hun hadde ingen kunnskap eller forutsetninger for å kunne gi veiledning på min type hår. Det bidro til at jeg som ung hadde mye «bad hairdays», etter hvert også «bad hairweeks», og til slutt «bad hairyears». Når det er sagt, så gjorde hun alltid sitt beste.

I en tidlig alder bestemte jeg meg for at det var frisør jeg ville bli, og den store drømmen var alltid å åpne min egen salong når jeg ble voksen. For da ville jeg vel også lære mye om mitt eget hår? Nja. Ikke helt. Det har vært en lang og interessant reise, og jeg er fortsatt på reisefot. Jeg har nå jobbet som frisør i godt over 10 år, og jeg har drevet min egen salong, Volo Hair & Beauty, i 5+ år. Jeg er enormt takknemlig for at min drøm har blitt virkelighet.

Jeg tenker ofte tilbake på lille, 6 år gamle Claire, som sitt største ønske var å bli med hennes etnisk norske bestevenninne til frisøren. Så enkelt var det dessverre ikke fordi det var, og er fortsatt, mangel på kompetanse på min type hår. Jeg vet nå at det finnes mange, mange mennesker der ute- både kvinner og menn- som har følt, og føler akkurat det samme som meg eller som har erfart lignende. Super krøllete hår er en hårtype vi ikke lærer mye om på frisørskolen og mangelen på «allmenn kunnskap» rundt krøllete hår gjør at mange, spesielt yngre, mennesker føler at de ikke helt passer inn og mange er rådville på hvordan de skal behandle sitt eget hår. Det blir mye «trial and error», og for min egen del har det resultert i en god del mislykkede forsøk i jakten på «good hairdays» inkludert antipermanent som mitt hår absolutt ikke tålte.

Min drøm er at dette skal snu, slik at kompetansen øker betraktelig på all slags krøllete hår. Ingen skal føle seg oversett.

Det er det som er min passion. Jeg har valgt å gå videre, dypere i hvordan man skal pleie, klippe og style min type hår- altså kjempe krøllete hår. Det høres kanskje ikke så viktig ut, men hadde jeg kunnet formidle kunnskapen jeg sitter på nå til 6 år gamle Claire, så hadde det utgjort en enorm forskjell for henne. Krøller kan gi en del utfordringer i hverdagen, og for min del gikk min uvitenhet rundt mitt eget hår ut over selvtillit, og at jeg ofte følte meg annerledes og at jeg ikke passet inn. Så jo, det ER viktig.

Jeg vet flere der ute kjenner seg igjen, og derfor ønsker jeg å dele alt fra mine personlige erfaringer, til min faglige kunnskap- inkludert alt jeg allerede har lært – og selvfølgelig alt jeg kommer til å lære i fremtiden.

Jeg har selv valgt å gå dypere inn i krøllenes verden, og tro meg, jo mer jeg lærer jo mer kan jeg føle meg litt som Alice i Eventyrland hvor man bare «faller» dypere og dypere ned i kaninhullet.

Med utgangspunkt i mine egne erfaringer, kombinert med læreprosessen (som det er viktig å legge til at man aldri blir helt utlært i) har jeg kommet frem til at jeg gjerne vil dele kunnskapen jeg har lært med andre i mitt yrke, slik at frisører som føler de ikke har kompetanse nok på slik type hår har muligheten til å lære mer om det gjennom mitt kurs.

Ikke minst ønsker jeg, gjennom Curls by Brown, å gjøre hverdagen enklere for alle- både små, og store- med krøllete hår der ute som gjerne vil gå til frisøren sammen med venninnen, eller vennen sin.
For det skal være mulig.

Med vennlig hilsen

Claire Brown
Curls by Brown // Volo Hair & Beauty